دانلود خلاصه کتاب میکروبیولوژی جاوتز
بخشی از فایل:
تقسیم بندی محیط کشت ها از لحاظ ترکیبات :
محیط پایه : محیط کشتی است که اکثر میکروارگانیسم ها در آن توانایی رشد دارد . مانند نوترنیت آگار
محیط کشت غنی شده : محیط کشتی است که عوامل غنی کننده مانند یون و سرم درآن وجود دارد . این محیطها معمولا در
مواردی بکار می روند که تعداد میکروبهای مورد جستجو در نمونه غذایی کم بوده و یا بعلت وجود زیاد میکروبهای دیگر جدا کردن
آن با اشکال مواجه است . این محیطها امکان رشد برای میکروبها را از نظر PH و مواد غذایی فراهم می سازد. مانند بلاد آگار
محیط کشت جداکننده : محیط های افتراقی – انتخابی – محیط ممانعت کننده.
محیط کشت حاوی آنتی بیوتیک : اگر بخواهیم بر روی محیط کشت فقط باکتری رشد کندو قارچ رشد نکند به محیط کشت آنتی
بیوتیک سیکلوهگزا اسید اضافه می کنیم .
محیطهای کشت انتخابی :
بعضی از مواد مغذی دارای یک عامل انتخابی هستند که ویزه جداسازی یا کشت گروه یاصی از میکروبهاست . عامل انتخابی
معمولا با جلوگیری از رشد ارگانیسمهای نامطلوب عمل می کند و از این راه موجب رشد شدیدتر ارگانیسمهای مطلوب می شوند.
وقتی عامل انتخابی به محیط کشت اضافه می شود در این صورت محیط کشت را انتخابی می گویند.بعنوان مثال ، سدیم کلرید
آگار برای استافیلوکوکها انتخابی است.